Saturday, June 11, 2011

tips kulit cantik dan sihat...




1) Selalu minum plain water.

Minum at least 8 gelas sehari, rasenye most girl dah tau kan.

2) Lindungi kulit dari matahari.

Sekarang kan ade cream yang ade spf, please pakai sebab kulit kita mudah jadi kusam bile asyik berjemur je, tambah2 negara kite sangatlah "sejuk"..hehe

3) Cuci muka b4 tido

Sebelum tido, penat macam mane sekalipun make sure clean ur face 1st b4 tido, jgnla bwk makeup skali nak tido tu, nampak sgt pemalasnye..haha..kalau pakai cream malam b4 tido lagi bagus sbb cream malam boleh bantu repair kulit bile kita tido..

4)Kurangkan makanan yang berminyak

Makanan berminyak boleh buat kulit senang naik jerawat.Yg nie mmg I x ikut pun, just bagi tips kat korg je..haha.

5) Pakai mask

Sekarang mcm2 mask yang ada, n ade mcm2 function, mask is really good sbb die buat muka jadi fresh balik, n tolong repairkan skin kita jgk. Kalau xnak beli buat sendiri pun boleh, cari je kat google, adela nanti cara nak buat mask. Sekarang semua info kat hujung jari je kan. :)

6)Stop smoking

Yang nie mls nak bgtau sbb ape, korg semua pun tau effect die dr segi kesihatan n dr segi kecantikan kan.

6)Smile, smile n smile :)

Senyum kan boleh buat awet muda..kita pun rase happy je bile senyum je kan.. :)


*Lastly, cantik je x guna kalau attitude 0, so perbaiki attitude korg, insyAllah senang la nak jadi cantik..haha.. :)

2 comments:

shAzwAni sAmAn said...

hehe..sonoknye sape yg dilahirkan dengan kulit yg cntek..setengah org xyah beriye jage pun kulit tiptop..

Syarifah Azmilia said...

setiap org ade kelebihan masing2, mcm syaz, body tip top meh. :)