Monday, February 28, 2011

Pakai tudung sebab ade kutu, rambut hodoh ?? what d heck!!

Lately slalu terbaca comment2 org pasal pakai tudung nie..
n some comment r just @$#@#$..okeyh i admit I pun xla 100% pakai tudung,
kdg2 free hair jgk, expecially bile jln2 dgn family..But still trying my best untk pakai all d time..

Pernah x korg bace comment2 mcm nie:-

1)"Ala, minah tu harap je pakai tudung tapi perangai teruk je"..

2)"Minah tu pakai tudung ntah2 sebab ade kutu kot, hahaha"..

3)"Eleh pakai tudung kejap je la tu, xlame lg bukak la tu"

4)"Rambut die mesti kusut masai kan, xpun mengerbang kan, sebab tu pakai tudung tu.."

5)"Harap je pakai tudung tapi pakai ketat2"

6)"Tudung labuh bukan main tapi asyik dating dgn pakwe, mengalahkan org free hair"


Wah2, bukan main lg mengutuk org bertudung ye..

Okeyh every1 assume kalau pakai tudung kene perfect kan..

TAPI Manusia mane ade yg perfect, at least they try untk pakai tudung jgk..Dosa dorg pun berkurang la jgk..

Yg kutuk org pakai tudung sbb ade kutu lah, rambut ngerbang lah, kalau free hair hodohlah..
Korg pasti ke rambut korg lg cantik dr dorg ??
Entah2 dorg g salun setiap minggu, buat treatment lagi..
x perlu la menilai org, diri kite semua xpernah perfect..
Sepatutnye kite bagi galakan untuk pakai tudung, bukan merendahkan lg dorg..
Mungkin memang ade yang niat die untuk pakai tudung tu salah, tapi xsemua kan..
So same2lah kite beringat ye kawan2,including yg menulis nie yg kdg2 terkutuk jgk org lain..

*Pos nie bukan untuk tunding jari kat org yg free hair,tapi untk mereka2 yg suke sgt mengutuk org bertudung, termasuklah kaum Adam ye.. :)

5 comments:

sir said...

skang ni mmg bnyk kes2 gtu..klau tetibe pkai tudung org dok kutuk2..cane la org 2 nk berubah kn?
lgpon klau pkai tudung lg lawa kn?huhu..;)

Syarifah Azmilia said...

haha..
stuju, org tu nak berubah pakai tudung skit,
ade je kene hentamm.. :)

Anonymous said...

haha
berkutu??
2 zaman tok kadok 2~
kutu kn da pupus. =p

simpulan bhsa yg seswai utk entry in adalah :: mengata dulang paku serpih, kata org dye yg lebih.

p/s:: x sabar nyeee nk tgu lense smpy!~

idea semulajadi said...

yang mengata org tu dia jelez slalu nyer..
mesti dia tgk dak tu pkai tdung nmpk cntik je,
dia yg free hair pun x cntik,
jd dia nak puaskan hati sendiri tu~
cian2~

❤NazirahMoktar❤ said...

heh, jeles la tu..mane ada manusia sempurna..Rasullullah je yang sempurna. issh, macam2 manusia ni kan.