Monday, February 28, 2011

Pakai tudung sebab ade kutu, rambut hodoh ?? what d heck!!

Lately slalu terbaca comment2 org pasal pakai tudung nie..
n some comment r just @$#@#$..okeyh i admit I pun xla 100% pakai tudung,
kdg2 free hair jgk, expecially bile jln2 dgn family..But still trying my best untk pakai all d time..

Pernah x korg bace comment2 mcm nie:-

1)"Ala, minah tu harap je pakai tudung tapi perangai teruk je"..

2)"Minah tu pakai tudung ntah2 sebab ade kutu kot, hahaha"..

3)"Eleh pakai tudung kejap je la tu, xlame lg bukak la tu"

4)"Rambut die mesti kusut masai kan, xpun mengerbang kan, sebab tu pakai tudung tu.."

5)"Harap je pakai tudung tapi pakai ketat2"

6)"Tudung labuh bukan main tapi asyik dating dgn pakwe, mengalahkan org free hair"


Wah2, bukan main lg mengutuk org bertudung ye..

Okeyh every1 assume kalau pakai tudung kene perfect kan..

TAPI Manusia mane ade yg perfect, at least they try untk pakai tudung jgk..Dosa dorg pun berkurang la jgk..

Yg kutuk org pakai tudung sbb ade kutu lah, rambut ngerbang lah, kalau free hair hodohlah..
Korg pasti ke rambut korg lg cantik dr dorg ??
Entah2 dorg g salun setiap minggu, buat treatment lagi..
x perlu la menilai org, diri kite semua xpernah perfect..
Sepatutnye kite bagi galakan untuk pakai tudung, bukan merendahkan lg dorg..
Mungkin memang ade yang niat die untuk pakai tudung tu salah, tapi xsemua kan..
So same2lah kite beringat ye kawan2,including yg menulis nie yg kdg2 terkutuk jgk org lain..

*Pos nie bukan untuk tunding jari kat org yg free hair,tapi untk mereka2 yg suke sgt mengutuk org bertudung, termasuklah kaum Adam ye.. :)

Tuesday, February 22, 2011

lagu era 90-an yang best ..

baru2 ni dgr lagu 90-an, n guest what,i love most of d song..
so just wanna share with u, some song that r quite famous or kalau xfamous pun still sedap la at that time:-

1)Kumpulan NICO

*famous dgn lagu inilah nasibku n kaulah gadisku
*3 members= Nico,Affa and Dino
*not that clear, but dis is the only song and mv of kaulah gadisku that I manage to find in youtube.





2)Kumpulan 4u2c (Fiona)

*famous dgn image cd gantung kat leher..
*Ac Mizal is d leader of dis group, i don't think i need 2 introduce sape AC mizal nie kott..xknl lg xtaulah..



3)KRU

*very famous at that time sampai bleh buat concert Mega tour n sampai skrg pun berjaya..





4)A to z

*i remember dis 1 cute guy in dis group n kalau tanye member lain pun semua minat sbb ade mamat nie, Jeff..skrg xminat dah la..haha
*Jeff ni abang shaheizy sam n zizie ezzette.



5)Elite

*girl group consist of 5 members including Abby Abadi, Watie, Shasha, Linda Rafar and Azza



6)KGB(Kami Generasi Baru)

*i don't think they r famous but i love their song of Hadirlah Kasih



7)Casey Subramaniam

*famous dgn lagu seribu impian n Jangan ada benci
*ex-zizie ezzette kalau xsalah





8)Kalau ost drama dulu pulak Haslinda untuk lagu Sehati sejiwa ost drama Cinderella tv3

*Cerita nie sgt best, even sampai skrg pun i still like dis drama rather than drama2 skrg
*Pelakon Haliza Misbun dengan Ahmad Idham