Monday, May 31, 2010

Sengal ..haha..

i found dis in the internet..can't really remember where,sengal jgk lawak nie..saje nak share dgn korg.. hihi..-

"Sebenarnye cara menjawab tepon yang kite amalkan adelah salah... dan kebanyakannye sama..terpikir kah anda untuk menjawab dengan jawapan yang betul. Jadi disini kite akan cube untuk menukarkan jawapannye (tak le korang boring sangat kalu jadi operator).


1. Soalan: haloo, may i speak to bedah please?
Jawapan: maap.sini bukan balai polis.

2. Soalan: haloo, siapa disana?
Jawapan: ntah. saya kat sini,mane le saya tau sape kat sane..

3. Soalan: haloo, boleh saya bercakap ngan bapak awak?
Jawapan: nak cakap cakap je ler. buat ape tanye saya.

4. Soalan: haloo, boleh sambungkan ke nombor 323?
Jawapan: maap cik,nombor tak boleh disambung,hanye boleh dicampur.

5. Soalan: haloo, mak ade rumah?
Jawapan: mak takde rumah.bapak ade pasal rumah ni bapak yang beli.

6. Soalan: haloo timah, buat ape tu?
Jawapan: kan ke saya tengah bercakap ngan awak kat tepon ni..

7. Soalan: boleh saya bercakap ngan siti?
Jawapan: maap.nombor yang anda dail tidak mahu memberikan
perkhidmatannye... time kacih.

8. Soalan: haloo, tolong panggilkan samad. saya nak bercakap dengannye.
Jawapan: sila panggil sendiri.saya sibuk.maap

9. Soalan: halloo......
Jawapan: haloo. pusat sakit mental disini. anda ingin mendaftar?

10. Soalan: haloo, saya nak tumpang bertanya...
Jawapan: maap. ini bukan kaunter pertanyaan.

11. Soalan: haloo, betul ke ini nombor 3234412?
Jawapan: sila dail sekali lagi. kalau saya masih menjawab betul le
tu.

12. Soalan: assalammualaikum...
Jawapan: waalaikummussalam..(tupp!..terus letak tepon.salam kite
wajib jawab)

Friday, May 28, 2010

make up..

hari ni nak cakap pasal make up..


girl should wear make up, but when when i say bout wearing make up it doesn't mean that we should have put on make up like an artis, or even wearing 5 layer foundation on our face..it is a wrong way of wearing make up..ckp psl pakai make up,at least u should put on face cream n lipice, sebab kalau xde make up langsung, ur face will look pale..unless pale is what u want ur face to look like..cream pulak sbb nak jaga kulit u..bile pakai make up, sesuai kan la dgn environment..for example when we go 2 d lecture room, wear a simple make up such as wearing cream face n lipice or anything that u would think simple..false eyelashes is a NO..when going to dinner, u can do a heavy make up, but still not that heavy, heavy make up will just make ur face look fake..xnak la dgr org ckp u cantik sbb pakai make up je kan..but this is just an advise, sape2 nak ikut boleh je, xnak ikut, xpela, as long as u feel confident dah la kan..n guy pulak jgn la nak kutuk2 girl punye make up..kesian dorg kan..guys pun mesti xsuke kalau gurl kutuk style korg kan..tapi kalau nasihat xpe but gune bahase yg lembut ye cik abang..hehe.. :)

Tuesday, May 25, 2010

i like kpop song + kpop mv..

i wanna share a video that i found on youtube with u all..a sad mv from kpop by SeeYa ft Brown Eyed Girls ..hope u can comment after watch it..enjoy n perhaps prepare a tissue to wipe ur tears..haha..n by d way dis video has two part, part 1 n part 2..

part 1:-
video

part 2:-
video

Done with sad mv, now i wanna show u two of the mv that i like in kpop music..one is ring ding dong from shinee n d other one is oh from snsd a.k.a girl generation..

ring ding dong by shinee :-
video

oh from snsd a.k.a girl generation:-
video

This is a reason why i love kpop so much, their music + their mv has never dissapoint me..if anyone of u just enjoy the kpop world as much as i do n also want to know d latest news from kpop world just go to dis website: http://www.allkpop.com/

Monday, May 24, 2010

lfe in umt

teringat mule2 msuk umt, stress gler kot..dahla panas, lepas tu hari cuti die xsame dgn kl pulak tu + jauh dr umah lagi..adoi rase sedih je mase tu..kalau tengok gambar mase mule2 masuk umt, fuh mmg cun abis dgn muke terbakarnye, jerawatnye, semua cukup..haha..semuanye pasal xserasi dgn environment trgnu yg sgtlah panas..tapi sekarang muke pun dah serasi..kawan2 pun best + memahami, so rase okla..nak cakap duk trgnu tu best sgt xla tapi okla, as long as i have a good frens around me..trgnu pun xla teruk sgt, ade pantai jgk kan, kl xde..bolehla jgk picnic dgn membe2.. ;p ..cume satu je, tolong la buat mall dgn cinema kat sini..entertainment mmg menyedihkan..hurmm..

Sunday, May 23, 2010

!st posting..haha

my fashion style is funky n fabulous but yet simple.. i'm just an ordinary girl, some people thought that i'm an arrogant kind of person but believe me,i'm not..i'm a shy girl actually..only my family n frens know me d best..when i was a kid, i used to be a model and has been acting for a television comercial..i don't judge people by what they wear,what they look like or what frens do they have,i only judge them through attitude..hate to involve in other people matters..do many mistakes in life,n still learning 2 be d best person ever..hihi..